Őszi túra 2024. - ELMARAD!

  • Megjelent: 24 September 2024

Az előző tanévhez hasonlóan idén is az aradi vértanúk emléknapjához kapcsolódva szervezzük meg az iskolai gyalogtúrát.

A részvétel természetesen önkéntes, de reméljük, hogy a túra teljesítésével elérhető sikerélmény, a jó társaság, a teljes pompájában elénk táruló őszi táj, a túra végi megemlékezésen való jelenlét és az azzal szerezhető történelem jeles, valamint – bónuszként – egy remek rétes Zebegényben sokatok számára lesz elég hívogató, hogy rászánjátok ezt a szombat délelőttöt programunkra.

Fontos tudnivalók:

  • Időpont: október 5. szombat
  • Találkozó: 8:15-kor a Nyugatiban az 5-6. vágánynál, a 8:29-kor Szobra induló vonat végénél
  • Táv: 8 km (összesen kb.400 m szintemelkedéssel!)
  • Útvonal: Nagymaros – Zebegény (végig turistaúton)

Utunk során a Nagymaros-Visegrád vasútállomástól felkapaszkodunk a Hegyes-tetőn lévő Juliánus kilátóhoz, itt lesz időnk tízóraizni is, majd, immár szinte végig lejtmenetben haladunk tovább Zebegény felé, útba ejtve a Kós Károly-kilátót. A zebegényi Kálvária-dombon lévő Aradi vértanúk emlékművéhez érve hallgathatjuk meg Sós tanár úr Dessewffy Arisztidről szóló előadását. A történelmi megállót követően pedig a Monarchia rétesház felé kanyarodva – legalább részben – pótoljuk a túra során elhasznált kalóriákat.

  • Visszafelé: 12:52 Zebegény - 13:54 Nyugati pu

Jelentősen egyszerűsíthetitek a szervezést, és csökkenthetitek az iskola kiadásait, ha október 5-én minél többeteknek van legalább vármegyebérlete, ugyanis az a teljes útvonalon érvényes. Tehát ha tehetitek, most ne BKK-, hanem komplex vármegye- vagy országbérletet váltsatok! (Az őszi szünetben amúgy is hasznát vehetitek.)

Gyere, gyere! Szánd rá magad, nem fogod megbánni.

Cikk kategória: